tisdag 25 januari 2011

Jean-Claude Van Damme (Schån Klåd Vann Damm)

Såg en riktit "bra" film igår kväll med denna skådis. Kick Boxer, denna filmen fick mig att tänka på vilken underbar skådis Schån faktiskt är. Kolla bara nu...

Kick Boxer:

Van Dammes BROR kickboxas mot en snubbe i Thailand. Han skadas och VD ska HÄMNAS. Självklart ska han tränas av en gammal gubbe i Thailand (karate kid-varning) för att till sist få till den här fighten. VD är i filmen född i BELGIEN men bor i LOS ANGELES.

Double Impact:

Van Dammes föräldrar mördas i Hong Kong och VD och han BROR skiljs åt. Ena brodern växer upp i Hong Kong på ett barnhem medans föräldrarnas livvakt uppfostrar den andra brodern i...ja just det...BELGIEN innan dom flyttar till LOS ANGELES. När han sen får reda på att han har en BROR i Hong Kong och att deras föräldrar blev mördade så ska dom HÄMNAS.

Maximum Risk:

Van Damme är polis i New York när hans BROR blir mördad i Frankrike och Van Damme åker dit för att...vad tror ni?...ja just det...HÄMNAS.

Andra bullar blir det där emot i Lionheart:

Där VD´s BROR blir mördad i LOS ANGELES och VD som här är Fransk för att det inte ska bli enformigt, ska självklart HÄMNAS.

Variationen är förstås hög och det är faktisk inte så att det är samma regissör utan det är otroligt nog olika.
Någon borde ju få en Oscar för att ihärdigt sätta gamla handlingar i nya filmer.

1 kommentar: